WELKOM BIJ HANZE BOWLING ZWOLLE

Sinds oktober 2018 hebben wij de (slapende) bowlingvereniging nieuw leven ingeblazen en spelen inmiddels opnieuw een huisleague in het zeer fraaie bowlingcentrum Bowlen&Zo te Zwolle aan de Boerendanserdijk (naast de Sligro).

De bowlingvereniging bestaat inmiddels sinds 29 oktober 1979, destijds spelend onder de naam Bowling Bond Zwolle. Na verscheidene wisselende bowlinghuizen (van Urbana in Zwolle, naar ’t Heem in Hattem en wederom naar Zwolle (Oosterenk) waarbij door het faillissement van het bowlingcentrum is besloten de verenging “slapend” te maken om zodoende een doorstart te kunnen maken op het moment dat er in Zwolle wederom een mogelijkheid was om wedstrijden te gaan spelen onder de vlag van de NBF (Nederlandse Bowling Federatie).

En in 2017 was het dan een feit, Bowlen&Zo opende haar deuren, een zeer fraai nieuw bowlingcentrum inclusief poolcentrum, wereldrestaurant en blacklight minigolf, gelegen aan de Boerendanserdijk te Zwolle. Na enkele zeer prettige gesprekken met de uitbater is er besloten om vanaf september wederom te gaan starten met een huisleague op de dinsdagavonden.

De huisleague wordt gespeeld middels een “handicap-systeem” waardoor bowlers met een lager gemiddelde ook een goede kans hebben om goede resultaten te behalen tegen de zogenaamde meer ervaren bowlers en elk team bestaat uit minimaal 3 spelers. Per game kan er zowel als team, maar tegelijkertijd ook als individu, punten worden gescoord, hetgeen weer een extra dimensie geeft aan de wedstrijden.

De huisleague wordt gespeeld op de dinsdagavonden (aanvang 20.00 uur) en er is nog volop ruimte om dan wel met een compleet team, dan wel als individu, mee te doen. Om de drempel zo laag mogelijk te maken is er voor belangstellenden de mogelijkheid om, ook zonder lidmaatschap van de NBF, een aantal keren tegen een geringe vergoeding mee te spelen. Uiteraard kunt u ook gewoon als toeschouwer de wedstrijden komen bekijken!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Houdt deze website en onze facebook pagina in de gaten voor aankondigingen van eventuele nieuw te organiseren huisleagues, toernooien, uitslagen en overig nieuws.